2015. november 27., péntek

Miért döntöttem a hajbeültetés mellett és milyen volt?


Pár éve már, hogy foglalkoztatott a hajritkulásom, és nagyon elkeserített a látvány nap mint nap amikor belenéztem a tükörbe és a hajamat próbáltam frizurává alakítani. A fodrászom mindig nyugtatott, hogy csak vékonyodnak a hajszálaim. Aztán elérkezett az a pillanat, amikor azt mondtam, itt a vége, változtatni szeretnék ezen az állapoton. 

Ezután felkerestem egy hajbeültetés klinikát, de nem voltak számomra szimpatikusak és meggyőzőek, és inkább az anyagi részét / szerződéskötést /erőltették. Majd felkerestem a HairHungary klinikát, ahol időpontot kaptam az ingyenes konzultációra. A megbeszélésen találkoztam a klinika tulajdonosával dr. Zakariás Dáviddal is és hosszas beszélgetés után azt éreztem bízhatok a fiatal doktor szavaiban, szakmai tudásában, ezért is választottam többek között hajbeültetésem elvégzésére ezt a klinikát.

Hajbeültetés előtt a konzultáción
Számomra a legkomolyabb problémát  érzelmileg a hajam szinte kopaszra vágása jelentette, de tudtam, hogy a cél érdekében ezt meg kell tenni. Reméltem, hogy pár hónap múlva a pozitív eredmény miatt mindez feledésbe merül.

Az első műtéti napon 8 órára érkeztem a klinikára, ezt követően a beavatkozást végző orvossal, dr. Simon Balázzsal megbeszéltük a műtét menetét. Ezután a legrosszabb következett, a hajam levágása, amiről fejben már sikerült lemondanom. A helyi érzéstelenítések elég kellemetlenek voltak. A műtét 8 órán át tartott, kellő rugalmassággal. A személyzet nagyon kedves és szimpatikus volt, a doktor úr is türelemmel és nyugalommal viselte a beültetés közben feltett sok-sok kérdésemet. Ezt követte a második műtéti nap, amely hasonlóan zajlott mint az első. 


Hajbeültetés műtét után közvetlenül, a front vonal feltöltéseA hátsó tarkótáji donorterületről az úgynevezett vertex területre is átvándoroltak hajszálak

Az első két éjszaka kellemetlensége, a félig ülő helyzetben lévő alvás jelentette. Ezt követő napokban az ödéma lehúzódása jelentette a problémát, először a homlokomon, majd az arcomon is. Az utcára sem tudtam pár napig kimenni. A két hétig tartó teljes nyugalomban lét igen megviselt, mivel lételemem a mozgás. A műtét utáni első kontrollon elvégeztek egy PRP vérplazma terápiát, amivel serkentik a beültetett rész megerősödését és növekedését.

Hamarosan folyt. köv. ;-)

> Bővebben a HairHungary hajbeültetés klinikáról 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése